Putem moșteni cu adevărat trauma de la părinți, bunici ….?

Noile studii științifice vin să confirme ceea ce deja terapiile faceau de ani buni.

Din Theta Healing știm deja de vindecarea emoțională până la 7 generații- părinți, bunici, stăbunici…

   Vindecarea programării familiale, de la probleme emoționale moștenite, modele nesănătoase sau traumă nerezolvată din linia ancestrală. În acest sens,  vindecarea vă eliberează de la modele energetice de care sunt legați de strămoșii dumneavoastră. Aceste modele pot vă pot influența, în experiența dvs. prezentă sau viitoare.

     Aceste sesiuni de vindecare sunt importante, dacă sunteți conștienți  modele emoționale și energetice, contractele / acordurile sau sistemele de credințe din generațiile  din familia noastră. Unele dintre aceste moduri neevaluate pot crea obstacole în viața noastră, blocând calea noastră de a trăi experiențele  noastre autentice, și îndepărtând senzațiile de vitalitate și pace.

   Eliberarea de convingerile părinților sau bunicilor stă la baza credinței că ce au trăit familiile tale în trecut  este actual / prezent prin tine la nivel celular/ energetic. Ca urmare, orice confuzie nerezolvată de la strămoșii voștri, incluzând sufletele rănite, evenimentele traumatice, modelele de gândire rătăcitoare sau sistemele de încredere și alte limitări, pot să existe în interiorul subconștientului dvs. . Această matrice, datorită ADN-ului vostru, vă conectează la o formă mai mare de energie, cea a întregii dvs. generații de familie(strămoșilor).

 

 Noile studii sugerează că semnele epigenetice ale traumei pot fi transmise de la o generație la alta. Dar probele, cel puțin la om, sunt circumstanțiale în cel mai bun caz.

La mijlocul lunii octombrie, cercetătorii din California au publicat un studiu al prizonierilor din Războiul Civil care au ajuns la o concluzie remarcabilă. Copiii de sex masculin ai prizonierilor de război abuzați aveau aproximativ 10% mai multe șanse de a muri decât colegii lor, a raportat studiul.

Constatările, au concluzionat autorii, au susținut o „explicație epigenetică”. Ideea este că trauma poate lăsa un semn chimic asupra genelor unei persoane, care apoi este transmisă generațiilor următoare. Trauma  nu afectează direct gena; nu există mutații. În schimb, modifică mecanismul prin care gena este transformată în proteine funcționale sau exprimată. Modificarea nu este genetică. Este epigenetică.

Câmpul de epigenetică a câștigat un premiu acum zece ani, când oamenii de știință au raportat că copiii care au fost expuși în uterul mamelor in perioada de foamete din Olanda în timpul iernii, o perioadă de foamete spre sfârșitul celui de-al doilea război mondial, a purtat un semnal chimic special sau semnătura epigenetică, pe una din genele lor. Cercetătorii au legat mai târziu aceasta constatare la diferențele de sănătate ale copiilor mai târziu în viata, inclusiv mai mare decât masa medie a corpului.

Încă de atunci, entuziasmul sa intensificat, generând mai multe studii – despre descendenții supraviețuitorilor de la Holocaust, despre victimele sărăciei – care sugerează existența traumelor. Dacă aceste studii vor rezista, ar sugera că moștenim o anumită experiență a părinților noștri și chiar a bunicilor lor, în special a suferinței lor, ceea ce modifică, la rândul nostru, sănătatea noastră de zi cu zi – și poate și copiii noștri.

Dar, în spatele scenei, lucrarea a atins o dispută amară în rândul cercetătorilor. Criticii susțin că biologia implicată de astfel de studii pur și simplu nu este plauzibilă. Cercetătorii epigenetici contracarează faptul că dovezile lor sunt solide, chiar dacă biologia nu este rezolvată.

„Acestea sunt, de fapt, afirmații extraordinare și sunt avansate pe dovezi mai puțin obișnuite”, a declarat Kevin Mitchell, profesor asociat de genetică și neurologie la Trinity College, Dublin. „Aceasta este o maladie în știința modernă: cu cât este mai extraordinară și mai senzațională și aparent revoluționară revendicarea, cu atât este mai mică bara pentru dovezile pe care se bazează, atunci când contrariul ar trebui să fie adevărat”.

Anchetatorii din domeniu declară că critica este prematură: știința este încă la inceput. Studiile efectuate pe șoareci, în special, au fost oferite ca dovadă a unei astfel de transmiteri traumatice și ca model pentru studierea mecanismelor. Efectele pe care le-am descoperit au fost mici, dar remarcabil de consecvente și semnificative, a spus Moshe Szyf, profesor de farmacologie la Universitatea McGill. „Acesta este modul în care funcționează știința. Este imperfectă la început și devine mai puternică cu cât mai multă cercetare faceți. „

Dezbaterea se axează pe genetică și biologie. Efectele directe sunt un lucru: atunci când o femeie gravidă bea foarte mult, poate provoca sindromul alcoolic fetal. Acest lucru se întâmplă deoarece stresul asupra corpului unei mame însărcinate este împărțit într-o oarecare măsură cu fătul, în acest caz interferând direct cu programul normal de dezvoltare în uter.

Dar nimeni nu poate explica exact cum ar fi, schimbările în celulele creierului cauzate de abuz și cum acestea ar putea fi transmise/comunicate spermatozoizilor complet formați sau celulelor ouă înainte de concepție. Și aceasta este doar prima provocare. După concepție, când sperma întâlnește oul, apare un proces natural de curățare sau „repornire”, îndepărtând cele mai multe urme chimice de pe gene. În cele din urmă, odată ce ovulul fertilizat crește și se dezvoltă, apare o simfonie a remanierii genetice, deoarece celulele se specializează în celulele creierului, celulele pielii și restul. Cum trage o semnătură de traume toate acestea?

O teorie se bazează pe cercetarea pe animale. Într-o serie de studii recente, cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Maryland, condusă de Tracy Bale, au crescut șoarecii masculi în medii dificile, prin înclinarea periodică a cuștilor lor sau lăsând luminile aprinse noaptea. Acest tip de creștere, în mod eficient o copilărie traumatica, schimba comportamentul ulterior al genei acestor șoareci într-un mod care modifica modul în care acestea gestionează supratensiuni ale hormonilor de stres.

Și aceasta schimbare, la rândul sau, este puternic asociata cu modificări în modul în care puii lor se descurca cu stresul: adică, șoarecii tineri sunt numbați sau mai puțin reactivi la hormoni comparativ cu animalele de control, a spus dr. Bale, director al Centrului de Cercetarea epigenetică în domeniul sănătății copiilor și dezvoltării creierului. „Acestea sunt concluzii clare, consecvente”, a spus ea. „Câmpul a avansat dramatic în ultimii cinci ani”.

Poate că cea mai bună explicație a modului în care asemenea semne de traume ar putea fi atașate celulelor de sperma ale unui tată vine de la Oliver Rando de la Universitatea din Massachusetts. Studiile lui, de asemenea, la șoareci, au ajuns la zero în epididimul, un tub lângă testicule, unde celulele spermei se încarcă înainte de ejaculare. Acolo, ei învață să înoate o perioadă de zile, iar genele lor pot fi marcate, a spus dr. Rando.

 

Moleculele care afectează schimbările par a fi „mici RNA-uri”, fragmente de material genetic despre care oamenii de știință încă mai au de învățat, a spus dr. Rando.

 

Acest tub produce ARN-uri mici și le livrează spermatozoizilor în timp ce se dezvolta, sugerând ca exista un loc care sa simtă condițiile de mediu ale tatălui și poate schimba RNA-urile ambalate livrate prin sperma copilului „, a spus Dr. Rando. El nu face nici o alta sufestie  dincolo de asta.

Criticii sunt departe de a fi convinși. „Este o treabă foarte frumoasă și da, există schimbări în celulele testiculare”, a spus John M. Greally, profesor de genetică, medicină și pediatrie la Colegiul de Medicină Albert Einstein. „Dar, ca de obicei, povestea adesea spusă este exagerată în raport cu rezultatele și se declară prea multă cauzalitate”.

Și această dezbatere se referă numai la cercetarea pe animale. Studiile la om sunt până acum mult mai puțin convingătoare, majoritatea experților sunt de acord și nu au identificat niciun mecanism plauzibil pentru transmiterea epigenetică. Unele studii nu s-au axat pe RNA-uri mici, ci pe o semnătura chimică diferită, numită metilarea citozinei, care ar putea fi adăugată foarte bine după concepție, nu înainte, a spus dr. Rando.

 

Ideea că avem o urmă biologică a durerii strămoșilor noștri are un puternic emoțional recurs. Ea rezonează cu sentimentele care apar atunci când cineva văd imagini de foamete, de război sau de sclavie. Și pare să sprijine narațiunile psihodinamice despre traume și cum moștenirea ei poate reverbera prin intermediul familiilor și în decursul veacurilor. Dar pentru moment și pentru mulți oameni de știință, cercetarea în epigenetică nu reușește să demonstreze că cruzimile umane din trecut afectează astăzi fiziologia noastră, în orice mod previzibil sau consistent.

 Sursa :  The New York Times 

SunĂ-ne

0040 742888880

0033 651101611

Share This

Share This

Share this post with your friends!