Oxitocina- hormonul iubirii

Oxytocina sau „hormonul  dragostei”/ „hormonul de legătura” este deasemenea menționat ca „hormon fericit”, hormon empatie, hormon de încredere … 

Oxitocina este un hormon natural care este eliberat în timpul intimității și este disponibil la mult în timpul și după nașterea copilului, făcându-l un hormon de care vă puteți baza efectiv. Acum, învățăm că nu numai că oxitocina ajută la crearea și aducerea copiilor în lume, studiile arată că oxitocina joacă un rol important în bunăstarea generală. Acum asta este ceea ce numesc urmărire de încredere!

Studiile recente arată că oxitocina sporește încrederea, empatia, acțiunile caritabile, fericirea și bunăstarea generală.

Dr. Paul Zak, cercetător la Universitatea Claremont Graduate din Claremont, California SUA, a realizat un studiu privind efectele oxitocinei la bărbați și femei. Constatările sale; Oxitocina pare să controleze modul în care creierul echilibrează eul și altele.

Femeile cu niveluri mai ridicate de oxitocină au arătat o creștere a fericirii, satisfacție față de relațiile lor și, în cele din urmă, un nivel mai înalt de încredere în ceilalți și în ele înșăși. Interesant, studiul a constatat că aceste femei au mai avut sexmai mult cu mai puțini parteneri decât femeile cu niveluri mai scăzute de oxitocină.

În studiul lui Dr. Zak despre bărbați, el a descoperit că cei cu niveluri mai ridicate de oxitocină erau mai generoși și mai empatici. Nu e un lucru rău dacă mă întrebi!

Studiile suplimentare arată că oxitocina poate ajuta la depășirea inhibițiilor sociale și a temerilor care ajută în cele din urmă la descompunerea barierelor sociale. Un beneficiu pe care unii cred că îl vor ajuta pe cei care suferă de depresie, anxietate socială, tulburări de dispoziție, PTSD și chiar și cei cu spectrul autismului.

Cea mai bună parte: este construită chiar în ADN-ul organismului. Da, există înlocuitori sintetici, dar, ca și cele mai multe lucruri, oxitocina este cea mai fiabilă atunci când este scoasă în mod natural. Nu, nu spunem că trebuie să ieși și să îmbrățișezi prima persoană pe care o vezi când te simți jos. Studiile arată că simpla gândire a unui iubit poate ridica nivelul de oxitocină.

Se pare că Peter Pan avea dreptate; gândiți gânduri fericite și ați putea zbura … bine oricum!

SunĂ-ne

0040 742888880

0033 651101611

Share This