8 lucruri pe care nu le știai despre Anul Nou Chinezesc

Anul 2019 în Astrologia Chineză este anul porcului/mistrețului

1.Anul Nou Chinezesc este, de asemenea, cunoscut sub numele de Festivalul de Primăvară

În China, veți auzi că se numește chunjie (春节), sau Festivalul de primăvară. Este totuși foarte viu, dar sărbătoarea marchează sfârșitul celor mai reci zile. Oamenii primesc primăvara și ceea ce aduce ea: plantare și recolte și începuturi noi.

  Puteți să-l numiți și anul nou lunar, deoarece țări precum Coreea de Nord și Coreea de Sud și Vietnam sărbătoresc. Și pentru că Festivalul de primăvară merge conform calendarului lunar. Care înseamnă . . .

 

2.Nu există o dată stabilită pentru

Anul Nou Chinezesc

Conform calendarului lunar, Festivalul de primăvară este pe 1 ianuarie și durează până pe 15 (luna plină).

Anul Nou Chinezesc variază de la 21 ianuarie la 20 februarie. În 2019, acesta este  pe 5 februarie.

3. Este cea mai lungă sărbătoare chineză

 

  Festivalul de primăvară este de 15 zile. Dar festivitățile încep în ajunul Anului Nou (ceea ce fac 16 zile). De asemenea, puteți spune că sezonul de sărbători începe în luna decembrie cu Festivalul Laba (腊八 节 -là bā jié). În jur de 40 de zile de sărbători!

 

În timpul vacanței, poporul chinez cheltuie de două ori mai mult pe cumpărături și mâncare decât americanii  pe Ziua Recunoștinței.

În mod tradițional, trebuie să  petreceți timp cu familia și puteți ieși numai după a 5-a zi. Este o sărbătoare națională. Marea majoritate a magazinelor sunt închise.

4. Festivalul de primăvară provoacă cea mai mare migrație umană din lume

 

Cea mai importantă parte a Anului Nou Chinezesc este reunirea familiei. Toată lumea ar trebui să se întoarcă acasă pentru cina de Revelion.

Dar, în China modernă, majoritatea părinților în vârstă trăiesc în satele rurale, în timp ce copiii lucrează în orașe. Migrarea înapoi acasă și plecarea în vacanță se numește chunyun (春运) sau migrația de primăvară.

  Chiar și în zilele normale, căile de metrou pentru a lucra sunt pline cu oameni care abia trec pe lângă ușă. Vă puteți imagina intensitatea chunyun-ului.

În plus, cel mai devreme puteți cumpăra bilete de tren este cu 60 de zile înainte. Aceasta duce la o grămadă de nebunie de luptă pentru bilete. În 2015, statisticile au arătat că aproximativ 1.000 de bilete au fost vândute în fiecare secundă.

5.Copiii primesc bani în plicuri roșii care aduc noroc

 În alte culturi, copiii primesc cadouri pentru sărbători. Cadourile sunt, de asemenea, schimbate în timpul Festivalului de primăvară.

   În funcție de familie, copiii pot obține până la 1000 CNY (aproximativ 150 USD) pe plic.

De asemenea, plicurile roșii, acestea includ bani. Acești bani ar trebui să ajute la transferarea averii de la bătrâni la copii. Acestea pot fi, de asemenea, oferite între șefi și angajați, colegi și prieteni.

 

6.Mănânci găluște la fiecare masă, în fiecare zi

Aceasta este tradiția lor. Dar nu mulți oameni fac asta pentru că nu poți mânca prea mult chiar și dacă sunt cele mai delicioase preparate. Deci, majoritatea oamenilor vor mânca găluște în timpul cinei de Revelion. Alții le vor mânca pentru primul mic dejun.

 Contrar convingerii populare, găluștele nu sunt cunoscute pretutindeni în China. E mai mult un lucru nordic. În sud, oamenii ar prefera să mănânce roșii de primăvară (rulouri de ouă) și bile de orez lipicios în supă numită tangyuan (汤圆).

 

7. Deserturile de anul nou chinezesc au semnificații speciale

Multe culturi au mâncăruri simbolice, cum ar fi la noi porcul de Craciun, sau cozonacul de Paște.

Dar chinezii au atât de multe deserturi de An Nou Chinezesc semnificații speciale în spatele acestora.

Ia tangyuan, de exemplu. Înseamnă literalmente ” supă de bile”. Dar sună ca tuanyuan (团圆), ceea ce înseamnă reunirea. Deci nu este o surpriză că este un desert popular în timpul Anului Nou Chinezesc.

Nian gao (年糕) este un tip de tort de orez. Simbolizează succesul în fiecare an.

Fa gao (发糕) este un hibrid de prăjituri de burete și brioșe. Oamenii o vopsesc cu culori festive. Prajitura Fa este la fel ca în fa cai (发财), ceea ce înseamnă „să te îmbogățești”. Și toată lumea vrea asta!

8. Anul Nou Chinezesc se termină cu Festivalul Felinarelor

Prima lună plină a anului (lunar) este Festivalul Yuanxiao (元宵节 -yuán xiāo jié) sau Festivalul Lampioanelor/Felinarelor (灯节 -dēng jié). Deși familia este încă importantă, este totuși o noapte de petrecere și libertate.

În timpurile antice, fetelor nu li sa permis să se aventureze singure. Doar în seara anului nou, pot să se plimbe, să privească luna și să privească frumoasele felinare. Din acest motiv, este cunoscut ca Ziua Îndrăgostiților în China.

SunĂ-ne

0040 742888880

0033 651101611

Share This

Share This

Share this post with your friends!